ISTANBUL CITY TRIP

Wat zijn we verrast door de stad Istanboel! Voordat we hier naartoe gingen kreeg ik al zoveel goede verhalen te horen dat ik steeds nieuwsgieriger werd. Ik ben gelijk voor wat research op Pinterest en Instagram gegaan en ik heb zo een leuke planning gemaakt voor onze city trip naar de Turkse stad en mijn bevindingen deel ik hier!

In samenwerking met Rotterdam The Hague airport zijn we gevlogen naar Istanboel. Wat is het toch heerlijk vliegen vanaf deze airport. Als Rotterdammer ben je er zo, het is makkelijk parkeren, je hebt geen lange loopafstanden en rijen. Dit zorgt voor een korte reistijd en alle gemak om de reis al plezierig te starten op de airport.

We verbleven in het hotel Roommate Emir wat verborgen juweel is in het hart van het centrum. Persoonlijk verblijf ik graag in een boutique hotel. Ik houd van een historische pand met een mooi design en dat het hotel kleinschalig is.

De naam zegt het al hier heb je een prachtig uitzicht. Het is een goed restaurant met een mooie bar!

Hier zijn wij de dansvloer op gegaan en de discolampen waren de lichtjes uit de stad zelf. De club ligt op een hoger gedeelte en was één en al raam waardoor we een magisch uitzicht hadden!

Klein hip tentje voor een lekker koffietje en ontbijtje dichtbij de Galata Tower.

Lokaal restaurant. Het ziet er niet geweldig uit maar dat is het typisch Turkse eten wel!

Het bekende restaurant door de Chef kok die op een speciale wijze het eten bereidt (#saltbae) Het is echt de moeite waard om hier naartoe te gaan, het eten was zo bizar lekker en je kijkt ondertussen je ogen uit naar alle spektakel die ze uitvoeren aan de tafels.

Hier haal je voor onderweg het bekende Turks broodje Simit.

Dit zit in de mooie wijk Nitansi en hier kan je na het shoppen neerploffen voor een gezellige lunch of borrel.

altijd goed om lekker te eten en te genieten van de entourage.

Dit is een soort van La Duree in Parijs alleen dan Baklava uit Istanboel 😉 De zoete lekkernijen worden mooi gepresenteerd in de winkel en zijn een leuke souvenir om mee naar huis te nemen.

Levendige wijk aan de haven lekker voor een terrasje of visje aan de waterkant.

Aziatische gedeelte van Istanbul. Hier is het minder toeristisch.

Oude stad met alle belangrijke bezienswaardigheden op loopafstand.

Hippe duurdere wijk van Istanboel.

Bruisende moderne wijk, het leeft hier dag en nacht.

TAGS

Rotterdam The Hague Airport | Hotel Roommate Emir | Peagasus Airlines